Swedish Ambassador observed Elections. Khan´s victory in Swedish Media


 Swedish Ambassador to Pakistan observed Election and said....
Khan´s victory News in Swedish Media ...

Cricketstjärna går mot seger i valet i Pakistan

 Den tidigare cricketspelaren Imran Khans anhängare firar redan i Pakistan när nästan hälften av rösterna räknats efter valet i går. Hans parti PTI ser ut att ta hem 114 platser i nationalförsamlingen och blir i så fall överlägset största parti, skriver TT. 
Imran Khans motståndare Shehbaz Sharif, ledare för regerande PML-N har redan sagt att han inte tänker acceptera valresultatet och menar att valet är uppenbart riggat.
Valmyndigheten i Pakistan uppger att resultatet har försenats på grund av tekniska problem inte på grund av någon ”konspiration”. (courtesy of Omni)

Swedish Ambassador was EU Elections Observer and said
 We have not seen any thing wrong at polling Stations. 

Ingrid Johansson är Sveriges ambassadör i Pakistan och ingår i EU:s valobservatörsgrupp.

– Tyvärr är det så att val i Pakistan förknippas med sådana här händelser, när vi summerar den här dagen har det nog varit några våldsdåd, säger Ingrid Johansson.

Ambassadören har i egenskap av valobservatör rest till landets nordvästra delar Khyber Pakhtunkhwa där konservativa grupper haft stort inflytande. Under förmiddagen har hon besökt ett tiotal vallokaler och dit har flödet av röstande varit relativt stort. Hon har inte sett några tecken på manipulation.

Landets militär har inför det här valet fått tillstånd att vistas inne i vallokalerna vilket lätt till farhågor om att de på så sätt skulle påverka valresultatet men det har Ingrid Johansson inte sett något av.

– De är posterade inne i vallokalerna och de står för ordningen. Vi har inte sett att de skulle ha ägnat sig åt något annat, säger Ingrid Johansson. (courtesy of Sevriges Radio)

 

26 Jul 2018


Afkare Taza: Urdu Columns and Articles (Urdu Edition)

This website was built using N.nu - try it yourself for free.(info & kontakt)